Northfolk Ok76 F6y W2i A unsplash

Cultuurkaart-budget 2022

14 januari 2022

1 min leestijd

Mats_CJP

Het nieuwe Cultuurkaart-jaar is van start gegaan. Wat betekent dit voor jou als budgethouder of culturele instelling?

Voor de budgethouder

De nieuwe Cultuurkaart-budgetten zijn nu beschikbaar voor scholen. Op https://scholen.cjp.nl/ in het menu ‘financiën’ onder ‘CJP bestellingen’ kan je als budgethouder de status van de bestelling zien. Wanneer deze is goedgekeurd verschijnt bij de bestelling een downloadlink voor de factuur. Deze wordt ook verstuurd naar het aan het account gekoppelde factuur e-mailadres. Na betaling komt het budget beschikbaar.

Bestelling nog niet geplaatst? Dat kan via het menu ‘CJP producten’ onder ‘Cultuurkaart-budget’. Meer informatie over het bestellen is te vinden op https://educatie.cjp.nl/cjp-in-vo onder ‘Cultuurkaart-budget bestellen 2022’. Cultuurkaart-budget bestellen kan tot 15 maart 2022.

De hoeveelheid leerlingen mét bijdrage school vormen samen het klassikale Cultuurkaart-budget. De eigen bijdrage is dit jaar wederom € 10,50. Om cultuurbezoek te stimuleren, waar dit tijdens de coronacrisis soms niet mogelijk was, wordt de bonus van OCW dit jaar eenmalig verdubbeld. Dat betekent dat er niet € 5,25 bovenop de bijdrage school komt, maar € 10,50. Voor elke leerling waar de school een bijdrage van € 10,50 voor beschikbaar stelt, komt in totaal € 21,- beschikbaar in het klassikale Cultuurkaart-budget. Voor de leerlingen zónder bijdrage school heeft elke leerling € 5,25 individueel budget te besteden. Dit wordt niet toegevoegd aan het klassikale Cultuurkaart-budget.


Voor culturele instellingen

De start van het nieuwe Cultuurkaart-jaar betekent dat vo-scholen weer nieuwe budgetten te besteden hebben. Het budget komt vrij op het moment dat de factuur voor het beheer van de budgetten aan CJP betaald is. Sinds 2021 kunnen scholen ook via https://educatie.cjp.nl/ het culturele aanbod bekijken en eventueel verzoeken indienen. Culturele instellingen kunnen hun culturele activiteiten in de etalage plaatsen via https://educatie.cjp.nl/culturele-organisaties onder ‘Aanbod plaatsen op CJP Educatie’.

Vragen over CJP Educatie? Neem een kijkje onder 'Scholen' of 'Culturele Organisaties' voor meer informatie en veelgestelde vragen.

Lees verder: Wat is de Cultuurkaart en wat kun je ermee?

Deel deze pagina