Microsoft Teams image 1

De coronaregels omtrent culturele activiteiten

05 november 2021

1 min leestijd

Mats_CJP

De maatregelen rondom corona zijn op 18 december 2021 weer aangescherpt. Wat betekent dit voor cultuureducatie? Wij zetten het voor je op een rij.

Activiteiten verplaatsen
Ben je als school niet in de gelegenheid jouw geplande activiteit door te laten gaan vanwege de schoolsluiting? Bespreek dan met de culturele instelling of de activiteit verzet kan worden naar 2022. Wij adviseren scholen en instellingen om activiteiten zoveel mogelijk te verplaatsen en niet te annuleren. Het huidige Cultuurkaartjaar eindigt op 31 december, maar de verplaatste activiteiten mogen ook gewoon naar 2022 worden verzet.

Activiteiten annuleren
Wanneer er echt geen mogelijkheid tot omboeken is moet de activiteit misschien geannuleerd worden. Maak hierover duidelijke afspraken met de school/culturele instelling. Heb je een vraag of advies nodig? Neem dan contact met ons op via de support-pagina (klik op neem contact met ons op, onderin het scherm).

Moeten leerlingen en onderwijspersoneel bij een educatieve culturele onderwijsactiviteit (zoals een voorstelling of een workshop) een Coronatoegangsbewijs (CTB) laten zien?
Indien de educatieve culturele onderwijsactiviteit onderdeel is van het schoolprogramma (curriculum), geldt dat deze zijn vrijgesteld van CTB (net als andere onderwijsactiviteiten). Ook als deze buiten de onderwijsinstelling/school plaatsvindt. Dit kunnen verschillende activiteiten zijn, zoals dans-, muziek- en schilderworkshops en theater- en filmbezoeken. Indien het een bezoek aan een reguliere publieksactiviteit betreft geldt het CTB voor alle toeschouwers.

Ons advies is gebaseerd op het beleid van de VO-raad: https://www.vo-raad.nl/artikelen/q-a-bij-de-richtlijn-voor-onderwijs-tijdens-corona

Ben je op zoek naar je volgende culturele activiteit op locatie, op school of online? Een overzicht van activiteiten vind je op https://educatie.cjp.nl/.

Deel deze pagina