MBO Card info sessies

Online info-sessies MBO Card voor culturele instellingen

13 oktober 2022

1 min leestijd

Nienke

Op het mbo is er vanaf september 2022 een cultuurbudget voor elke student beschikbaar. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw culturele instelling en wat je zelf kunt doen om de mbo-doelgroep binnen te halen? Meld je dan aan voor één van de korte online info-sessies over het MBO Card programma.

Staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu heeft bekend gemaakt dat via de MBO Card van CJP middels een twee jaar durende pilot budget beschikbaar komt voor alle mbo-studenten in Nederland. Mbo-scholen kunnen, net als scholen voor het voortgezet onderwijs, kiezen uit collectief en/of individueel budget. Meer informatie over de MBO Card en de verschillen tussen het collectief en individueel budget vind je hier.

Door deze financiële impuls is het voor culturele instellingen hét moment om mbo-studenten over de drempel te krijgen. We vinden het belangrijk dat de scholen en studenten hun budget gaan uitgeven en zullen ons uiterste best doen om het gebruik bij onze partners te stimuleren. Met een succesvolle pilot hopen we na deze twee jaar op een structurele financiering voor cultuuronderwijs in het mbo.

Online info-sessies

We hebben jullie hulp nodig om er samen een succes van te maken. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw culturele instelling en wat je zelf kunt doen om de mbo-doelgroep binnen te halen? Meld je aan voor één van de korte online info-sessies over het MBO Card programma. De info-sessies vinden plaats op woensdag 11 of 13 januari.

Hierin vertellen we je meer over:

  • De opzet van de MBO Card Pilot.
  • Werking van deelname voor besteding van collectief scholenbudget bij jouw culturele instelling.
  • Werking van deelname voor besteding van € 5,25 individueel budget van studenten bij jouw culturele instelling.

Ook is er ruimte voor vragen over het pilot-programma en cultuuronderwijs in het mbo.

Aanmelden? Klik hier.

Voor vragen in de tussentijd kun je contact opnemen met Marije Kuijs.

Deel deze pagina