De Dictatuur Show Workshop
Film Overig

De Dictatuur Show

De Dictatuur Show Workshop

Ervaar hoe het is om in een dictatuur te leven!

De Dictatuur Show is een meerdaags onderwijsproject voor midden- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs.Tijdens de workshops maken leerlingen stapsgewijs hun eigen filmjournaal. Elk groepje kiest een bepaalde dictatuur dat ze grondig gaan onderzoeken.

Hoe beleef je de dictatuur in Saudi Arabië als je daar ‘objectieve’ journalist bent? Mag je over alles eerlijk berichten? Hoe voel je je als professioneel sporter uit de voormalige DDR? Mag je zelf bepalen wat je eet en drinkt? Wat wordt je geacht als gewone burger in Noord-Korea te doen en te zeggen en waarover mag je echt niet praten?

Vanaf de allereerste brainstormsessie, de research, het voorbereiden van een gedegen vraaggesprek, presenteren en filmen, worden leerlingen gestimuleerd om over de macht van de media, de verschillende kenmerken van een dictatuur en het belang van de democratische rechtsstaat na te denken. Daarnaast krijgen ze tools om nepnieuws te onderscheiden en leren ze hoe ouder en moderen propaganda werkt. Ook krijgen de leerlingen basislessen in filmen, interviewtechnieken en montage. En leren ze hoe krachtige vormgeving in dienst staat van de boodschap die een dicatatuur wil uitdragen.

PRIJS: op aanvraag

THEMA: dictatuur, democratie, burgerschap, neonieuws

Over Stichting CCD produkties

Stichting CCD produkties produceert crossmediale projecten vaak in samenwerking. met sociaal maatschappelijke en kunstzinnige organisaties.

Contactgegevens

Biba Krklec
biba.krklec@gmail.com
de-dictatuurshow.nl