Culturele organisaties

De Cultuurkaart en MBO Cultuurkaart

De Cultuurkaart en MBO Cultuurkaart is er voor leerlingen, studenten en docenten in het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs. Met de Cultuurkaart en MBO Cultuurkaart kunnen scholen culturele activiteiten boeken bij instellingen die bij CJP zijn aangesloten. Het budget hiervoor komt deels van het ministerie van OCW en deels van de scholen zelf. Daarnaast krijgen leerlingen, studenten en docenten ook hun eigen digitale CJP, waarmee ze van alle kortingen die CJP aanbiedt gebruik kunnen maken.

Voordelen van de Cultuurkaart en MBO Cultuurkaart voor culturele organisaties

Als culturele organisatie kun je je bij de Cultuurkaart en MBO Cultuurkaart aansluiten. Dat betekent dat scholen met hun Cultuurkaart-budget of MBO Cultuurkaart-budget kunnen betalen voor de activiteiten die ze bij jou boeken. Als CJP zetten we jouw aanbod in de spotlights bij alle deelnemende scholen. En dat gaat om een groot aantal: inmiddels doet meer dan 75% van de scholen in het voortgezet onderwijs mee met de Cultuurkaart. Vanaf september 2022 is de pilot MBO Cultuurkaart met budget gestart waardoor er nu ook budget beschikbaar is voor culturele activiteiten in het beroepsonderwijs.

Bekijk hier de one-pager over de CJP Cultuurkaart.

Meer informatie:

Aansluiten bij CJP

Alle culturele organisaties met cultureel educatief aanbod kunnen zich aanmelden voor een samenwerking met CJP. Aanmelden doe je online, via dit aanmeldformulier. Je aanmelding wordt binnen een week in behandeling genomen.

Door je aan te sluiten bij CJP, geef je scholen de mogelijkheid gebruik te maken van hun beschikbare Cultuurkaart-budget of MBO Cultuurkaart-budget. Zo verlaag je de drempel voor scholen om aanbod af te nemen bij jouw organisatie.

Deelname aan de Cultuurkaart of MBO Cultuurkaart kost wel wat: elke acceptant draagt 5% van het totaalbedrag van de activiteit af. Hiermee bekostigt CJP het onderhoud van en de communicatie op het platform.

Hoe werkt de Cultuurkaart?

Het Cultuurkaart-budget is opgebouwd uit het tegoed dat beschikbaar wordt gesteld door het Ministerie van OCW (€ 5,50 per leerling) en het budget dat de school zelf beschikbaar stelt (€ 11 per leerling). Voor sommige scholen is er ook een bijdrage vanuit de gemeente. Met het Cultuurkaart-budget betaalt de school of de leerling activiteiten die door culturele organisaties worden aangeboden.

CJP beheert het totale Cultuurkaart-budget dat beschikbaar is gesteld om aan cultuuronderwijs uit te geven. Scholen bepalen zelf voor welke culturele activiteiten het budget wordt uitgegeven. De boeking en betaling verloopt via het Cultuurkaart-platform: partners.cjp.nl. Hier kunnen culturele organisaties ook gegevens beheren, weborders aanmaken en inzicht krijgen in alle financiële transacties.

Nog niet bekend met het portal? Hieronder - onder Downloads - vind je de handleiding voor partners.cjp.nl.

Hoe werkt de MBO Cultuurkaart?

Vanaf september 2022 is de pilot MBO Cultuurkaart met budget gestart. Mbo-scholen kunnen kiezen uit dezelfde opties als de scholen voor het voortgezet onderwijs. Investeert de school zelf € 10,50 per student, dan ontvangen ze € 10,50 bonus van OCW over twee jaar en een gratis CJP kortingspas per student. Daarmee is er dus een bedrag van € 21 per student beschikbaar. Met het budget kunnen klassikale en/of individuele culturele activiteiten geboekt worden. Wil of kan de school de € 10,50 niet inleggen, is er ook een alternatieve variant beschikbaar waarbij de student een bonus ontvangt die alleen voor individuele activiteiten kan worden ingezet. De budgetten kunnen vanaf het najaar 2022 worden besteed. De pilot loopt tot en met 31 december 2024.

CJP beheert het totale MBO Cultuurkaart-budget dat beschikbaar is gesteld om aan cultuuronderwijs uit te geven. Scholen bepalen zelf voor welke culturele activiteiten het budget wordt uitgegeven. De boeking en betaling verloopt via het MBO Cultuurkaart-platform: partners.cjp.nl. Hier kunnen culturele organisaties ook gegevens beheren, weborders aanmaken en inzicht krijgen in alle financiële transacties.

Nog niet bekend met het portal? Hieronder - onder Downloads - vind je de handleiding voor partners.cjp.nl.

Aanbod plaatsen op CJP Educatie

We helpen graag met het promoten van jouw culturele activiteiten richting scholen en docenten tijdens het schooljaar. Hiervoor bestaat ons platform CJP Educatie. Hier zetten we aanbod van onze culturele partners in de etalage. Zo maken we het makkelijker voor scholen en docenten om culturele activiteiten te bekijken en te boeken.

Wat we van jou vragen:

  1. Heb je al aanbod op CJP Educatie? Controleer dan of dit nog relevant is. Zijn daar wijzigingen voor? Mail naar chris@cjp.nl.
  2. Vul dit formulier in over de culturele activiteit(en) die jij aanbiedt.
  3. Wij verwerken de gegevens en zetten jouw culturele activiteit klaar op het platform. Dit duurt gemiddeld 5 werkdagen.
  4. Scholen kunnen nu een verzoek doen om jouw culturele activiteit te boeken.

Algemene vragen? Neem contact op met support@cjp.nl.

Praktische zaken

Wijzigen IBAN

Het wijzigen van de IBAN kan in het menu 'instellingen' onder het tabblad 'financiën'. Door het overboeken van € 0,01 via iDEAL kan CJP het rekeningnummer verifiëren en koppelen aan het account. Klik hiervoor op de 'Wijzig IBAN' knop.

Geen toegang meer tot de oude IBAN? Maak dan geen nieuwe weborders aan totdat de IBAN gewijzigd is.

Geldigheid Cultuurkaart-budget

Het Cultuurkaart-budget is nu een kalenderjaar geldig in plaats van een schooljaar. Scholen kunnen, na de budgetbestelling, nu toegang hebben tot dit nieuwe budget en verzoeken plaatsen bij culturele instellingen. Deze verzoeken zijn te zien in het partnerportaal op https://partners.cjp.nl/ . Vervolgens kan er via '+weborder' een nieuwe weborder aangemaakt worden voor de school.

Downloads

Digitale CJP's voor leerlingen en docenten

Leerlingen, studenten en docenten krijgen een eigen digitale CJP, waarmee ze van alle deals die CJP aanbiedt gebruik kunnen maken. Zo geven culturele organisaties korting aan CJP-leden, zodat ze met korting tickets naar binnen kunnen. Op deze manier worden leden gestimuleerd om ook buiten de klassikale activiteiten om in hun vrije tijd cultuur te ontdekken. De CJP-korting geldt voor alle jongeren met een CJP. Dit gaat om jongeren binnen het voortgezet (speciaal) onderwijs, het mbo en voor leden tot 30 jaar die betalend lid zijn van CJP.

Algemene Voorwaarden Culturele Organisaties 2023

Contact met CJP

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag. Als je het antwoord op je vraag niet in de bovenstaande FAQ kon vinden, neem dan contact met op ons via support@cjp.nl.

Klik hier om naar de support pagina voor VO scholen te gaan.

Klik hier om naar de support pagina voor het MBO te gaan.