Culturele organisaties

De Cultuurkaart

De Cultuurkaart is er voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs. Met de Cultuurkaart kunnen scholen culturele activiteiten boeken bij instellingen die bij CJP zijn aangesloten. Het budget hiervoor komt deels van het ministerie van OCW en deels van de scholen zelf. Daarnaast krijgen leerlingen en docenten ook hun eigen digitale CJP, waarmee ze van alle kortingen die CJP aanbiedt gebruik kunnen maken.

Voordelen van de Cultuurkaart voor culturele organisaties

Als culturele organisatie kun je je bij de Cultuurkaart aansluiten. Dat betekent dat scholen met hun Cultuurkaartbudget kunnen betalen voor de activiteiten die ze bij jou boeken. Als CJP zetten we jouw aanbod in de spotlights bij alle deelnemende scholen. En dat gaat om een groot aantal: inmiddels doet meer dan 75% van de scholen in het voortgezet onderwijs mee met de Cultuurkaart.

Meer informatie:

Aansluiten bij CJP

Alle culturele organisaties met cultureel educatief aanbod kunnen zich aanmelden voor een samenwerking met CJP. Aanmelden doe je online, via dit aanmeldformulier. Je aanmelding wordt binnen een week in behandeling genomen.

Door je aan te sluiten bij CJP, geef je scholen de mogelijkheid gebruik te maken van hun beschikbare Cultuurkaart-budget. Zo verlaag je de drempel voor scholen om aanbod af te nemen bij jouw organisatie.

Deelname aan de Cultuurkaart kost wel wat: elke acceptant draagt 5% van het totaalbedrag van de activiteit af. Hiermee bekostigt CJP het onderhoud van en de communicatie op het platform.

Hoe werkt de Cultuurkaart?

Het Cultuurkaart-budget is opgebouwd uit het tegoed dat beschikbaar wordt gesteld door het Ministerie van OCW (€ 5,25 per leerling) en het budget dat de school zelf beschikbaar stelt (€ 10,50 per leerling). Voor sommige scholen is er ook een bijdrage vanuit de gemeente. Met het Cultuurkaart-budget betaalt de school of de leerling activiteiten die door culturele organisaties worden aangeboden.

CJP beheert het totale Cultuurkaart-budget dat beschikbaar is gesteld om aan cultuuronderwijs uit te geven. Scholen bepalen zelf voor welke culturele activiteiten het budget wordt uitgegeven. De boeking en betaling verloopt via het Cultuurkaart-platform: partners.cjp.nl. Hier kunnen culturele organisaties ook gegevens beheren, weborders aanmaken en inzicht krijgen in alle financiële transacties.

Nog niet bekend met het portal? Hieronder - onder Downloads - vind je de handleiding voor partners.cjp.nl.

Digitale CJP's voor leerlingen en docenten

Leerlingen en docenten krijgen een eigen digitale CJP, waarmee ze van alle deals die CJP aanbiedt gebruik kunnen maken. Zo geven culturele organisaties korting aan CJP-leden, zodat ze met korting tickets naar binnen kunnen. Op deze manier worden leden gestimuleerd om ook buiten de klassikale activiteiten om in hun vrije tijd cultuur te ontdekken. De CJP-korting geldt voor alle jongeren met een CJP. Dit gaat om jongeren binnen het voortgezet (speciaal) onderwijs, het mbo en voor leden tot 30 jaar die betalend lid zijn van CJP.

Downloads