Greenscreen Workshop
Film Technologie

Greenscreen

Greenscreen Workshop

Laat jezelf vliegen in de lucht of zwemmen in de zee met deze workshop Greenscreen!

Voor actie- of fantasyfilms wordt er vaak een greenscreen ingezet om onmogelijke beelden mogelijk te maken. Hoe werkt dat precies en wat kun je ermee? Het is tijd om zelf de wereld te betreden van digitale bedriegerij! Tijdens de workshop Greenscreen beginnen leerlingen in groepjes met een filmanalyse en zoeken ze naar ‘behind the scenes’ beelden van bekende films. Hoe vaak komt het greenscreen terug? Welke effecten worden toegevoegd? Nadat ze verschillende mogelijkheden hebben onderzocht, filmen de leerlingen zelf een greenscreen scene. Ze denken na over welke achtergrondbeelden ze gebruiken. Hoeveel greenscreen is er nodig? Waar moet iedereen staan? Welke timing zit er in het verloop van de beelden?

PRIJS: vanaf € 250,- excl. reiskosten

THEMA: film, greenscreen, visual effects, beeldvorming

Over Hoogt on Tour

Hét Utrechtse Filmtheater met een uitgebreid aanbod van filmeducatie voor primair en voortgezet onderwijs onder begeleiding van vakdocenten.

Contactgegevens

Wil je deze workshop of lessenreeks boeken of een offerte opvragen? Neem contact op met Linda Eversteijn, coördinator educatie, via educatie@hoogt.nl of 030-2312216.