Elektra 2.0 Voorstelling
Theater

Elektra 2.0

Elektra 2.0 Voorstelling

De registratie van de spannende, muzikale en humoristische voorstelling Elektra 2.0

Elektra 2.0 is een voorstelling voor alle leerjaren en niveaus vanaf de tweede klas van het voortgezet onderwijs. TG De Klassieken heeft de Griekse tragedie bewerkt tot een voorstelling in Netflix-stijl: rauw, snel en humoristisch. 
Elektra wordt door haar stiefvader, Koning Aigisthos, gevangen gehouden in het paleis. Hij is geobsedeerd door Elektra en onderdrukt haar constant. Wanneer haar broertje Orestes verschijnt en Elektra de keiharde waarheid over haar verleden ontdekt, nemen ze ijskoud wraak.
Er zijn - zelfs in deze videoregistratie - veel momenten van interactie. Ook de corona-actualiteit is in de voorstelling verwerkt. Leerlingen worden uitgedaagd een mening te hebben over thema's als macht, (vrouwen)onderdrukking en rechtvaardigheid.

ZO WERKT HET:

We raden aan de voorstelling klassikaal te bekijken. De voorstelling duurt 70 minuten. Voorafgaand aan het kijken kan met de leerlingen de lesbrief worden behandeld en na afloop raden we aan een nagesprek te voeren. Het is ook mogelijk om na afloop een nagesprek te houden met één van de acteurs/makers van de voorstelling, via bijvoorbeeld Zoom of Microsoft Teams.

PRIJS: € 10,- (per leerling)

THEMA: Macht, rechtvaardigheid

Over De Klassieken

Theatergroep De Klassieken bewerkt klassieke toneelstukken voor jong en oud.

Contactgegevens

Robin Elstak
info@tgdeklassieken.nl
www.tgdeklassieken.nl