Taal van Vrijheid Workshop
Literatuur

Taal van Vrijheid

Taal van Vrijheid Workshop

Leerlingen vertalen in Taal van vrijheid het gevoel van vrijheid naar hun eigen leven

Met poëzie kan je alles uiten. Maar hoe vind je de juiste, je eigen woorden? Hoe voel je de vrijheid om te schrijven wat je nu écht voelt of vindt? Leerlingen onderzoeken waar vrijheid voor hen over gaat, waarbij de nadruk ligt op je eigen gedachten en ideeën op waarde te leren schatten en die op papier te durven zetten. Het gaat om expressie en om het waarom van die expressie: waarom wil je dát schrijven? Leerlingen ervaren zo de kracht van creatief schrijven, poëzie en spoken word.

ZO WERKT HET:

Er zijn drie lesmogelijkheden:

  1. De leerlingen kunnen in de klas zijn, en onze docent op het digibord.
  2. De leerlingen kunnen thuis online zijn en onze docent online treffen. Dan werken we afwisselend centraal en met break-out rooms om de leerlingen te begeleiden.
  3. De derde optie is uiteraard dat onze docent in de klas de les komt geven.

Bij alle drie de lesvormen is de vaste leerkracht van de school ook (online) aanwezig.

PRIJS: € 140,- (per klas)

THEMA: Vrijheid, kwetsbaarheid, veiligheid

 

Over Huis van Gedichten

Huis van Gedichten ontwikkelt en verzorgt workshops in taal. Wij geloven dat wanneer kinderen en jongeren in vrijheid spelen met taal, zij nieuwe kwaliteiten van zichzelf ontdekken. Hun fantasie wordt geprikkeld en ze worden zich bewust van dingen waar ze normaal aan voorbij lopen. Dit sterkt hun zelfvertrouwen, helpt ze een stem te geven aan wat hen bezighoudt en bij het vinden van hun eigen identiteit. Huis van Gedichten werkt met scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs, bibliotheken, jeugd- en culturele instellingen, musea en CultuurSchakel.

Contactgegevens

Malou Osendarp
malou@huisvangedichten.nl
https://huisvangedichten.nl/