Green chameleon s9 CC2 S Ky SJM unsplash

Deadline bestellen Cultuurkaart-budget 2023

09 januari 2023

1 min leestijd

Mats_CJP

De deadline voor het bestellen van Cultuurkaart-budget voor het Voorgezet Onderwijs is 17 februari 2023.

Houdt rekening met de deadline en bestel op tijd! Ná 17 februari kan er geen Cultuurkaart-budget meer worden besteld voor kalenderjaar 2023. Bestellen kan in het budgethoudersaccount op https://scholen.cjp.nl/ via het menu 'producten' nadat de upload is voltooid.

Na het plaatsen van de bestelling is er een bedenktijd van 5 werkdagen. Hierna wordt de bestelling, mits alles in orde is, goedgekeurd en komt de factuur beschikbaar. Na het betalen van de factuur wordt het Cultuurkaart-budget vrijgeven voor het budgethoudersaccount, staat het zichtbaar op de homepage en kunnen hiermee de weborders worden betaald.

Om je meer inzicht te geven over het Cultuurkaart-budget van 2023 hebben wij een aantal belangrijke punten voor je op een rij gezet.

Een Cultuurkaart-budget heeft verschillende bronnen:

  1. De bijdrage school die op basis van de keuze van de school beschikbaar wordt gesteld. Er wordt voor elke leerling een bedrag van € 10,50 beschikbaar gesteld.
  2. De bijdrage van het ministerie van OCW. Deze bijdrage bedraagt € 5,25 per leerling
  3. Daarnaast deelt de school mee in de zgn. herverdeling en werd er voor aantal scholen een activatiebonus beschikbaar gesteld. Deze beide bedragen vallen ook onder de bijdrage OCW.
  4. De bijdrage derden. De gemeente Almere en de gemeente Den Haag doen mee met de Cultuurkaart, waardoor er voor de scholen in deze gemeentes een extra bedrag beschikbaar is.

De volgorde van besteding van het Cultuurkaart-budget is als volgt vastgelegd: Als eerste wordt de bijdrage school uitgegeven, daarna de bijdrage OCW en als laatste de eventuele bijdrage derden.

Kort samengevat; in Cultuurkaartjaar 2023 zal het Cultuurkaart-budget bestaan uit het volgende:

  • Bijdrage school 2023
  • Bijdrage OCW 2023
  • Eventuele bijdrage derden 2023

Had de school op 31 december 2022 een restant budget, dan wordt berekend wat de bron van dit restant is. Is een deel afkomstig uit de bijdrage school, dan ontvangt de school dit bedrag terug.

Deel deze pagina