Green chameleon s9 CC2 S Ky SJM unsplash

Bestel het Cultuurkaart-budget voor 2024

19 oktober 2023

1 min leestijd

Mats_CJP

Doet jouw VO-school mee aan de CJP Cultuurkaart? Dan is het nu weer tijd om budget te bestellen voor culturele activiteiten.

Bestellen kan in het budgethoudersaccount op https://scholen.cjp.nl/ via het menu 'producten' nadat de upload is voltooid.

Na het plaatsen van de bestelling is er een bedenktijd van 5 werkdagen. Hierna wordt de bestelling, mits alles in orde is, goedgekeurd en komt de factuur beschikbaar. De factuur wordt verstuurd naar het factuur e-mailadres. Deze is te vinden in de instellingen onder tabblad 'mijn school' en kan hier ook aangepast worden. Na het betalen van de factuur wordt het Cultuurkaart-budget vrijgeven voor het budgethoudersaccount, staat het zichtbaar op de homepage en kunnen hiermee de weborders worden betaald.

Om je meer inzicht te geven over het Cultuurkaart-budget van 2024 hebben wij een aantal belangrijke punten voor je op een rij gezet.

Een Cultuurkaart-budget heeft verschillende bronnen:

  1. De bijdrage school die op basis van de keuze van de school beschikbaar wordt gesteld. Er wordt voor elke leerling een bedrag van € 11 beschikbaar gesteld.
  2. De bijdrage van het ministerie van OCW. Deze bijdrage bedraagt € 5,50 per leerling
  3. Daarnaast deelt de school mee in de zgn. herverdeling en werd er voor aantal scholen een activatiebonus beschikbaar gesteld. Deze beide bedragen vallen ook onder de bijdrage OCW.
  4. De bijdrage derden. De gemeente Almere en de gemeente Den Haag doen mee met de Cultuurkaart, waardoor er voor de scholen in deze gemeentes een extra bedrag beschikbaar is.

De volgorde van besteding van het Cultuurkaart-budget is als volgt vastgelegd: Als eerste wordt de bijdrage school uitgegeven, daarna de bijdrage OCW en als laatste de eventuele bijdrage derden.

Kort samengevat; in Cultuurkaartjaar 2024 zal het Cultuurkaart-budget bestaan uit het volgende:

  • Bijdrage school 2024
  • Bijdrage OCW 2024
  • Eventuele bijdrage derden 2024

Had de school op 31 december 2023 een restant budget, dan wordt berekend wat de bron van dit restant is. Is een deel afkomstig uit de bijdrage school, dan ontvangt de school dit bedrag terug.

Deel deze pagina