Cjp educatie 01

Alles wat je moet weten over CJP Educatie

06 april 2021

1 min leestijd

Mats_CJP

Welkom op CJP Educatie! Dit gloednieuwe platform van CJP is er voor scholen, docenten en culturele organisaties. Maar wat is CJP Educatie nu precies? Wij leggen het je uit.

Waarom dit nieuwe platform?

In deze coronatijd is het voor scholen & docenten lastig om goed onderwijs te verzorgen voor hun leerlingen. Helaas is cultuuronderwijs helemaal een ondergeschoven kindje. En dat terwijl juist kunst & cultuur kunnen zorgen voor wat licht en lucht in een donkere tijd. Daarom lanceren we CJP Educatie.

Wat is CJP Educatie?

CJP Educatie is een platform waar vraag en aanbod bij elkaar gebracht worden. Zie het als een online etalage waar culturele organisaties hun coronaproof aanbod presenteren. Scholen & docenten kunnen naar hartenlust grasduinen door dit aanbod en met hun Cultuurkaartbudget workshops, voorstellingen en lessen boeken.

Hoe werkt het?

Op CJP Educatie vindt je divers aanbod van culturele organisaties die bij CJP zijn aangesloten. Zoals Foam met een online fotografieworkshop of Kleinkunstig met een online CKV-dag. Al het aanbod is online en dus coronaproof. Daarnaast krijg je meer informatie over de kosten, groepsgrootte en voor welk leerjaar deze activiteit geschikt is. Geïnteresseerd? Klik op de button en je wordt in contact gebracht met de culturele organisatie die deze activiteit aanbiedt.

Wat heb ik er aan?

Met CJP Educatie hopen we vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen. Voor docenten wordt het makkelijker om geschikt aanbod te bekijken en te boeken. En culturele organisaties krijgen de perfecte spotlight om hun aanbod te presenteren aan scholen & docenten. Zo krijgen we samen cultuuronderwijs weer op gang voor de leerlingen.

Wat gaat er verder nog gebeuren?

Op dit moment staat er alleen online aanbod op CJP Educatie. Dit aanbod is coronaproof en urgent: het is direct te boeken. Maar CJP Educatie is geen kortetermijnoplossing. De komende tijd bouwen we het platform verder uit. Zo willen we ook offline aanbod toevoegen en meer culturele organisaties met hun aanbod in de etalage zetten.

Vragen over CJP Educatie? Neem een kijkje onder 'VO Scholen', 'MBO' of 'Culturele Organisaties' voor de meeste antwoorden op je vragen.

Lees verder: Wat is de Cultuurkaart en wat kun je ermee?

Deel deze pagina