Loesje Bragi 2062

De vijf leukste activiteiten om nog voor de kerstvakantie te doen

23 november 2021

1 min leestijd

Mats_CJP

Nog op zoek naar een leuke culturele activiteit om voor de kerstvakantie te ondernemen? Wij geven je 5 tips.

Cultuureducatie Festivals

Het is tijd voor kunst en cultuur bij jou op school! Cultureel Verschil biedt je een totaalconcept, waarbij ze een kwalitatieve kunst- en cultuurdag, verpakt als een écht festival, bij jou op school verzorgen. Dat is dus inclusief toffe tenten, een indrukwekkende entree, een heus podium voor getalenteerde leerlingen, lekkere (live)muziek en een echte festival vibe. Daarbij nemen zij je, indien gewenst, alle organisatie uit handen. Benieuwd hoe ze jouw school cultuureducatie met impact kunnen brengen?

Lees hier meer.

Creatief schrijven met Loesje

Loesje komt graag bij jullie langs voor een workshop in creatief schrijven. De doelen van de workshop zijn als volgt;
- De eigen creativiteit ontdekken en aanwakkeren. Het lijkt misschien moeilijk, maar echt iedereen kan creatief denken en schrijven.
- Leren op een positieve manier naar onderwerpen te kijken. Ook Loesjes visie staat centraal bij de workshops. Door op haar positieve manier naar de wereld te kijken, kom je op die ene Loesje-poster.
- Schrijven over belangrijke thema’s die spelen bij jullie leerlingen. De teksten die worden geschreven tijdens de workshop gaan naar de eindredactie van Loesje.

Lees hier meer.

Maak 't / Deel 't

Bij Maak ‘t / Deel ’t maken 24 (pop)artiesten dit schooljaar nieuwe tracks en delen dit maakproces met leerlingen op scholen door het land. Aan de hand van vlogs, samples, creatieve opdrachten en masterclasses gaan leerlingen zelf aan de slag en krijgen zo een uniek kijkje achter de schermen van de echte muziekwereld. We maken voor jouw klas(sen) een traject op maat, zodat het perfect in jouw CKV/Muzieklessen past. Maak ‘t / Deel ’t is onderdeel van Buma Music Academy 21-22.

Lees hier meer.

RUMAG YOUNG Scholentour

De scholentour behandelt alles waar jongeren behoefte aan hebben, op een vette manier. Wij gaan samen met een influencer in gesprek over onderwerpen als social media, seksualiteit, beweging, geld en voeding. Door middel van dans trekken we iedereen uit zijn/haar comfort zone met als doel: het positief beïnvloeden van jongeren. De scholentour is voor elk soort onderwijs. Wij gaan hand in hand met elk leerjaar en elke leeftijd. Van de middelbare tot het MBO, speciaal onderwijs en stichtingen. Het maakt niet uit welk jaar, welk niveau of wat je doet. De RUMAG Young scholentour is er voor iedereen, in elke vorm en op maat.

Lees hier meer.

A Virtual World

Virtual reality is een nieuwe technologie die steeds meer toepassingen krijgt. Zo oefenen piloten, chirurgen, architecten en ingenieurs hier uitgebreid mee voordat zij in het bedrijfsleven aan de slag gaan. In deze workshop gaan leerlingen zelf werken met virtual reality. Het is de bedoeling dat leerlingen zelf een virtuele wereld in 360 graden gaan bouwen. Daarmee houden zij rekening met zaken als kleur, compositie, ruimte en standpunt in hun ontwerp. Daarnaast kunnen zij bepalen welke assen, animaties en interacties er in deze wereld gaan plaatsvinden. Daarna gaan zij hun wereld ervaren door de VR-bril op te zetten. Op deze manier ervaren zij zelf de gevolgen van hun ontwerpen en kunnen zij deze later aanpassen zodat een bijzondere virtual reality ervaring overblijft.

Lees hier meer.

Deel deze pagina