CJP Educatie Amaze
Overig

Deze experience musea zetten de wereld op z'n kop

02 februari 2022

1 min leestijd

Mats_CJP

Tijd om weer verwonderd te raken! Reizen naar de ruimte, wandelen in een fantasiewereld of verdwalen in een doolhof vol lichtinstallaties en lasers: het kan allemaal bij de nieuwe experience musea. Tijdens een bezoek aan een van deze locaties worden je leerlingen (en jij ook) omver geblazen en beleven ze een ervaring om nooit meer te vergeten.

Amaze

Duik in een doolhof van 3000 vierkante meter vol lichtinstallaties, lasers, beats, spiegels en rookmachines. Amaze laat zich het beste omschrijven als een prikkelende interactieve ervaring waar je van tevoren niet weet wat je kan verwachten. Tijdens een audiovisuele reis door zeven ruimtes dans je een glazen box tussen confetti, sta je zelf achter een mengpaneel en zie je kunstwerken die reageren op jouw bewegingen.

Motion - Imagination Experience

We zijn tegenwoordig altijd bereikbaar en kunnen met één druk op de knop krijgen wat we willen. Ons leven wordt steeds makkelijker en tegelijkertijd zijn we meer dan ooit op zoek manieren om de realiteit te ontvluchten. Wat als we ontsnappen naar een fantasiewereld? Stel je een prachtig landschap voor. Om je heen zie je indrukwekkende kleuren en beelden. Je ruikt de geur van vers gemaaid gras, terwijl je de wolken tegemoet schommelt. Tijdens de Imagination Experience in Eindhoven word je ondergedompeld in een wereld vol verbeelding en digitale lichtkunsten.

The Upside Down

Alsof je een museum, pretpark, nachtclub, een paar perfecte decors en wat magische paddenstoelen in een gigantische blender gooit: dat is The Upside Down Amsterdam. Met recht het grootste interactieve Instagram-museum van Europa, waar bezoekers bepalen wat er gaat gebeuren. Duik de Dutch Design Room in, laat je inspireren door Mondriaan of geniet eindelijk weer eens van een avondje uit in The Club. En dan zijn er nog heel veel meer dimensies te ontdekken in The Upside Down Amsterdam!

Next Nature - VR Tijdmachine

Tijdreizen is nu real. Reis vooruit en ontdek de verre toekomst. Geen 10, 100 of 1000 jaar, maar miljarden vooruit- tot voorbij het moment dat de zon is opgebrand. Wie is daar ooit geweest? Als crew van onze planeet Aarde kom je op de luchthaven Evoluon, waar je instructies krijgt van de pursers. Ze helpen je aan boord van de VR Tijdmachine, een carrousel achtige machine die je door de lucht laat zweven. Vervolgens start de VR experience.

Our House

Our House neemt je mee langs de geschiedenis van de house- en dancemuziek. Strakke beats, drumcomputers en een silent disco, je vindt het hier allemaal. Naast indrukwekkende verhalen van DJ-grootheden als Carl Cox en Armin van Buuren, experimenteren bezoekers in Our House ook zelf met mixtafels en synthesizers. Klaar met je eigen dancetrack mixen? Bekijk op een scherm in de vorm van een wereldbol indrukwekkende beelden van iconische festivals. In deze interactieve indoorspeeltuin vol muziek gaat iedereen los!

JetBrains Techlab

Hoe kunnen de technologiën van de toekomst onze wereld beter maken? JetBrains Techlab is een plek waar technologie en mensen elkaar ontmoeten. Ontdek op een speelse manier hoe robotica, AI, VR en 3D-printen helpen bij het oplossen van grote problemen en zowel het heden als de toekomst opnieuw vormgeven. In het Techlab raak je niet alleen verwonderd door bijzondere technologie, maar worden jongeren ook aangemoedigd om eigen ideeën en uitvindingen te bedenken.

Deel deze pagina