MBO header

Gratis CJP voor mbo-studenten

27 september 2021

1 min leestijd

Mats_CJP

Yes! De MBO Card van CJP is terug. Dit betekent dat er voor alle studenten én docenten verbonden aan het mbo gratis een CJP klaarstaat. Afgelopen juli besloot demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven om de gratis voordeelkaart te behouden om studenten op het mbo makkelijker toegang te geven tot kunst en cultuur.

Ben je docent op het mbo? Help je studenten om gratis de CJP te activeren. Activeren gaat heel gemakkelijk.

Activeren in 5 stappen

  1. Ga naar  mijn.cjp.nl/registreren
  2. Vul het formulier in (Let op: gebruik het school e-mailadres) 
  3. Je ontvangt een uitnodigingsmail: klik daar op de ‘Activeer je CJP’
  4. Activeer het persoonlijke account bij CJP
  5. Je ontvangt een bevestigingsmail en kan gebruik maken van CJP
Activeer je CJP

CJP Challenge

Scholen met een hoog aantal geactiveerde leerlingen (op het mbo en op het voorgezet onderwijs) belonen wij met gratis klassikale culturele activiteiten met de CJP Challenge. Stimuleer je leerlingen om hun CJP te activeren en maak kans op onderstaande prijzen! Doe je mee? Geef jouw school op voor de CJP Challenge door een mail sturen aan jennet@cjp.nl o.v.v. ‘CJP Challenge'.

Workshop Podcast maken van Kleinkunstig
Podcasts zijn razend populair! Het is een actuele en toegankelijke vorm van journalistiek en gaat over een onderwerp uit het echte leven. In deze Kleinkunstig workshop gaan studenten onder leiding van een podcastmaker aan de slag met een onderwerp dat hen fascineert.

Rondleiding De Ideale Burger in het Rijksmuseum
Tijdens deze rondleiding leren studenten bekende en minder bekende mensen uit het Rijksmuseum kennen aan de hand van persoonlijke verhalen. Met welke dilemma’s hebben zij geworsteld? Welke invloed hebben zij gehad op de geschiedenis? Wat kunnen we van hen leren?

Rondleiding in Corpus
Bij CORPUS draait alles om de wonderen van het menselijk lichaam en gezond leven. Als je samen met je studenten deze spectaculaire ‘reis door de mens’ maakt, zien, voelen én horen ze hoe ons ingenieuze lichaam werkt. Een bezoek aan CORPUS zet aan tot nadenken: na het bezoek gaan de studenten met een andere kijk op hun lichaam naar huis!

Tickets voor de voorstelling Op klompen door de dessa
Op klompen door de dessa vertelt het verhaal van een Nederlandse soldaat die in Nederlands-Indië het gezag over de voormalige kolonie moest helpen herstellen. Maar in plaats van achterover te leunen en het te aanschouwen, maakt het publiek deel uit van de storyline. Studenten lopen in een 360-graden decor waardoor ze het verhaal volledig ondergaan en zelf de verhaallijn bepalen.

Concert Deel ‘t/Maak ’t van Buma Music Academy
Froukje, S10 of Navarone in de klas? Bij Maak ‘t/Deel ’t maken 24 artiesten nieuwe tracks en delen ze hun maakproces met leerlingen op scholen. Maak 't/Deel ’t sluit af met zes concerten. Hier knallen de artiesten hun nieuwste tracks de wereld in. Jouw leerlingen zijn welkom en staan vooraan!

Over CJP
CJP is al 60 jaar een onafhankelijke stichting. Het is onze missie kunst & cultuur voor alle jongeren in Nederland toegankelijk te maken. Dat doen we door drempels te verlagen met korting, voorrang en voordeel. Binnen het onderwijs maakt CJP zich hard voor cultuureducatie. Met de Cultuurkaart en de MBO Card biedt CJP scholen de kans om cultuur dichter bij de leerlingen te brengen. Dit doen we samen met het ministerie van OCW, scholen en culturele organisaties.

Bekijk hier de actievoorwaarden.

Deel deze pagina