Houd het licht en luchtig: vijf tips

12 mei 2021

1 min leestijd

Mats_CJP

Een lastig schooljaar wil je toch een beetje leuk afsluiten. Daarom tippen we vijf luchtige en lichte activiteiten die je met je klas kunt doen.

Comedy-livestream met Andries Tunru

Een freestyle rap over je leraar Duits? Een sketch over je voetbalclub? Oneliners over webcam-les? De leerlingen mogen het verzinnen en Andries Tunru improviseert erop los. Andries is een cabaretier die je kunt kennen van Dumpert, van de Slimste Mens of zijn YouTube-virals. In deze livestream improviseert hij er lustig op los met input die je leerlingen via de chat aan hem door kunnen spelen.

Workshop: Mindgym door Wouter de Jong

Heeft iemand je ooit de gebruiksaanwijzing van je hoofd uitgelegd? Nee hè? Voor veel mensen zou dat maar wat handig zijn. In deze workshop Mindgym duikt Wouter de Jong in het hoe en wat rondom ons hoofd en helpt hij je leerlingen om uit te vinden hoe die controller in je brein werkt. Want zo is het veel makkelijker om te gaan met die ruzie met een vriend(in) of gezeur van je ouders.

Voorstelling: Monoloog Like

Hoe kom je voor iemand op die gepest wordt? In de voorstelling Like wil Mila haar vriendschap met Zoë weer herstellen. Zoë is een tijdje erg gepest en buitengesloten. Mila stond erbij en keek ernaar. Hoe maak je zoiets goed? En wat kun je doen als je ziet dat iemand gepest wordt? In deze digitale voorstelling leren je leerlingen over internetpesten en gaan ze na afloop met elkaar in gesprek.

Workshop Sonic Pi: programmeren van (elektronische) muziek

In deze workshop loopt programmeren en het maken van muziek door elkaar, zonder dat het ingewikkeld wordt. Leerlingen gaan aan de slag met het maken van melodieën en ritmes. Met effecten kunnen ze die aanpassen, vervormen of knippen. Eigenlijk net als programmeren: dat leren je leerlingen spelenderwijs in deze interactieve workshop.

CineMember: thuis kwaliteitsfilms kijken

Er is niets mis met film kijken onder lestijd. Zeker niet als het films zijn die ook echt wat te vertellen hebben. Op CineMember staan meer dan 800 kwaliteitsfilms over onderwerpen als discriminatie, radicalisering, oorlog of LGBTQ-emancipatie. Gewoon ter ontspanning of als verdieping bij een les.

Meer aanbod bekijken? Check dan CJP Educatie hier.

Deel deze pagina