Kelly sikkema X et I Cb U Kec unsplash

Iedereen kan muziek maken: 5 tips voor muzikale activiteiten

10 juni 2021

1 min leestijd

Mats_CJP

Muziek maken is niet alleen voor mensen met talent, nee, iedereen kan muziek maken! Daarom tippen we deze week vijf toffe muzikale activiteiten die je met je leerlingen kunt doen.

Muziekles: geschiedenis van de popmuziek

Welke muzieksoorten waren er vroeger? Hoe hebben die de muziek van nu beinvloed? En waarom klinkt een modern popliedje nou zo lekker? In deze moderne muziekles krijgen je leerlingen een stoomcursus geschiedenis van de popmuziek. Het lesmateriaal wordt live ondersteund door het optreden van een echte band.

Workshop: Beatbox

Beatboxen klinkt altijd heel indrukwekkend. Je hebt er niets voor nodig en je kunt het altijd doen; het enige dat je gebruikt, is je mond. En iedereen kan het leren! In deze workshop leren je leerlingen onder begeleiding van een professionele workshopleider het beatboxen. En dat gaat wat stappen verder dan het trucje ‘poffertjes en crackertjes’.

Workshop: muziekproductie

De shows van Martin Garrix zijn een gigantisch spektakel. Maar wat staat ‘ie nou eigenlijk te doen op dat podium? En kan ik dat ook leren? Deze workshop draait om muziekproductie: je leerlingen maken hun eigen producties en beats met gratis online software, gewoon in een webbrowser.

Workshop: song & videoclip

Een videoclip maken lijkt een hele klus, maar daar helpt maX Music je leerlingen bij in deze workshop. Je leerlingen verzinnen zelf een thema, schrijven een tekst en bepalen wat er in de videoclip te zien moet zijn. Ze nemen hun eigen melodielijn thuis op – bijvoorbeeld met hun telefoon – en maX Music monteert al het materiaal tot een mooie videoclip.

Workshop: muziek maken met je mobiel

Voor het maken van je eigen producties heb je heus geen gigastudio nodig. Het kan gewoon op je telefoon! Tegenwoordig zijn er zelfs Grammy Award-winnende albumproducties die op een telefoon zijn gemaakt. In deze workshop leren je leerlingen hoe ze muziek kunnen maken op mobiele apparaten, zoals een tablet of een smartphone.

Meer aanbod bekijken? Check CJP Educatie.

Deel deze pagina