Gemma chua tran Qai Ia Ck G Ct I unsplash

Vijf workshops waar je écht wat anders doet of leert

16 juni 2021

1 min leestijd

Mats_CJP

Een workshop waar je echt eens wat anders doet of leert: CJP Educatie staat er vol mee. Wij pikten 5 interessante en leuke workshops uit het aanbod.

Workshop: Sonic Pi programmeren van elektronische muziek

Programmeren kun je leren! In deze workshop maken leerlingen hun eigen melodieen en ritmes en bewerken deze met effecten. Het lijkt dus om muziek te draaien, maar eigenlijk leren leerlingen op deze manier wat een codetaal is en hoe je programmeert. Programmeren is immers de taal van de toekomst.

Workshop: CoSpace – bouwkunstenaar

Nederland barst van de mooie huizen en gebouwen. Maar hoe zou je het aanpakken als je zelf een huis mag ontwerpen? In de digitale wereld van CoSpace kunnen leerlingen hun eigen bouwwerken verbeelden en vormgeven in 3D. Zo leren ze ook hoe je een goed idee vertaalt naar een ontwerp.

Workshop: digitaal burgerschap en mediawijsheid

Online pesten, social media, gamen, sexting, schermtijd: tieners hebben er allemaal mee te maken. En dat is nogal wat. In deze workshop worden verhalen verteld en gedeeld. Samen met de leerlingen worden scènes gespeeld, om zo te kunnen praten over problemen waar leerlingen tegenaan lopen.

Workshop: Chinese dans en kung fu

Waarom deze beweging? Wat is het idee erachter? Chinese dans en de vechtsport kung fu zitten allebei vol met betekenis. In deze cross-over workshop gaat het om de bewegingen van Chinese dans en de basis van kung fu. De leerlingen leren hun balans, coördinatie, uithoudingsvermogen en reactievermogen te verbeteren en komen achter de intenties van bewegingen.

Workshop: theatersport

Het credo van deze workshop: iedereen kan een lama zijn. In de workshop theatersport slaan je leerlingen aan het improviseren met elkaar, door goed te luisteren en door te bouwen op elkaars ideeen. Bijvoorbeeld door middel van een woord-voor-woord-verhaal of een commercial voor een huishoudelijk apparaat waarvan je nog niet wist dat ‘m nodig had.

Meer aanbod zien? Check hier het volledige aanbod op CJP Educatie.

Deel deze pagina