Kyle head p6r N Td A Pbuk unsplash

Dit zijn de beste 5 theatertips voor jouw leerlingen

03 juni 2021

1 min leestijd

Mats_CJP

Theater is net Netflix, maar dan beter: je kunt er volledig in verdwijnen, het gebeurt recht voor je neus en spreekt je soms letterlijk aan. Daarom tippen we deze week 5 theateractiviteiten op CJP Educatie.

Voorstelling: The Match

Potje voetballen? The Match is een gedanste voetbalwedstrijd waar heel wat te lachen valt. Zeven dansers duiken vol energie in het spel: ze pakken de warming-up serieus aan, storten zich op de scheids of krijgen (onterechte) gele en rode kaarten. En je ziet natuurlijk flitsende hoekschoppen en penalty’s. Een hilarische voorstelling voor al jouw leerlingen.

Voorstelling: Elektra 2.0

Een Griekse tragedie klinkt wat hoog gegrepen, maar TG De Klassieken heeft er een heerlijke voorstelling van gemaakt. Elektra 2.0 is een rauwe en snelle voorstelling over Elektra die door haar stiefvader koning Aigisthos gevangen wordt gehouden in het paleis. Wanneer haar broertje Orestes een onthullende waarheid over het verleden ontdekt, nemen de twee wraak. In deze videoregistratie zitten veel momenten van interactie en is de corona-actualiteit verwerkt.

Voorstelling: Niet wat je denkt van Beth & Flo

Stil zitten en plechtig luisteren naar iets wat je niet snapt. Dat gaan we mooi dus niet doen! Beth & Flo spelen in Niet wat je denkt bizarre scènes rondom de piano, zingen de mooiste liedjes en voeren je ongemerkt Bach, Chopin, Gershwin en andere grote componisten. Leerlingen worden uitgedacht om hun aannames over klassieke muziek onder de loep te nemen. En als we dan toch bezig zijn: waarover heb je nog meer vooroordelen?

Voorstelling: Oorlogsgeheimen

De coronabeperkingen voelen als een inperking van je vrijheid, maar de Tweede Wereldoorlog was nog heel wat anders. In de voorstelling Oorlogsgeheimen zien leerlingen wat vrijheid écht betekent en wat het met je doet als die wordt ingeperkt. Oorlogsgeheimen gaat over helden, angsten en geheimen, vriendschap, liefde en herinneringen.

Voorstelling: Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Vincent weet alles over overleven in de natuur. Het overleven in de klas is alleen een stuk moeilijker: hij wordt gepest. Dan komt er een nieuwe meisje in de klas: Jasmijn, ofwel: Jas. Ze is gelijk populair en wil vrienden worden met Vincent. Maar de klas ziet dat niet zitten en pest Vincent nóg harder. Op schoolkamp loopt alles uit de hand.

Meer aanbod bekijken? Bekijk hier al het aanbod op CJP Educatie.

Deel deze pagina