Schuldofonschuld Louise en Jan 2 foto Annemieke van der Togt
Technologie

Vijf tips voor interactieve activiteiten

14 april 2021

1 min leestijd

Mats_CJP

Staren naar een beeldscherm word je soms een beetje zat. Hup, van die stoel af, aan de slag! Dit zijn vijf tips voor interactieve activiteiten die jij kunt ondernemen met je leerlingen.

Schuld of Onschuld – Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Op een ochtend in januari wordt Lucas Vermeer dood aangetroffen in zijn badkuip. Is het een ongeval? Zelfmoord wellicht? Of heeft zijn vrouw Katja Schutters er iets mee van doen? In het interactieve Schuld of Onschuld zijn jouw leerlingen de jury die het vonnis velt. In dit interactieve theaterspektakel met acteurs als Jan Kooijman en Pierre Bokma krijg je filmpjes te zien van de getuigen, advocaten en de rechter. En uiteindelijk moet er een beslissing vallen: wie heeft Lucas vermoord?

Klassen Radio - One Day Radio

Als er iets interactief is, dan is het wel radio maken. In deze workshop One Day Radio kruipen je leerlingen in de huid van dj en maken ze hun eigen radioshow. Welke muziek programmeer je in je show? Hoe zorg je ervoor dat het allemaal bij elkaar past? En wat maakt een goede radiodj?

Lockdown Open Up - THINK op school & Kunsteducatie Nederland

Een op maat gemaakte tv-show voor jou en je leerlingen, hoe sjiek is dat? De Open Up Show draait helemaal om jouw leerlingen. Zij kunnen met de host en gasten delen waar ze mee worstelen: van enorme verveling thuis tot stress over cijfers. Er volgt altijd een interactieve quiz met mooie prijzen en er is genoeg ruimte voor leerlingen om zelf de regie te nemen.

Workshop CoSpace Bouwkunstenaar - Tetem

Grote ramen, een ruime keuken en lekker veel kamers. Hoe ziet jouw droomhuis eruit? In deze workshop van Tetem ontwerpen jouw leerlingen hun eigen droomhuis. Ze worden meegenomen in de wereld van futuristische architectuur en schetsen in de digitale wereld van CoSpace hun eigen optrekje of megavilla.

Secrets in the City - Studio eXp

Het is een voorstelling, maar ook een game: iets als Secrets in the City hebben je leerlingen nog nooit gedaan. In de gegamificeerde voorstelling leren jongeren over online veiligheid aan de hand van een game, acteurs en een webapp. Je leerlingen gaan in groepjes van drie of vier als detectives aan de gang. Want hoe zit het met die gehackte computer van de hoofdpersoon? En wat heeft de buurjongen er mee te maken?

Check voor het volledige aanbod educatie.cjp.nl.

Deel deze pagina