Voor scholen

Over de Cultuurkaart

De Cultuurkaart is er voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs. Met de Cultuurkaart kunnen scholen culturele activiteiten boeken bij instellingen die bij CJP zijn aangesloten. Het budget hiervoor komt deels van het ministerie van OCW en deels van de scholen zelf. Daarnaast krijgen leerlingen en docenten ook hun eigen digitale CJP, waarmee ze recht op alle kortingen die CJP aanbiedt.

Verder lezen: Wat is de Cultuurkaart en wat kun je ermee?

Wat heb ik er als school aan?

Met de Cultuurkaart sta je als school nooit alleen. Partijen als OCW, CJP en culturele organisaties zetten zich samen om cultuuronderwijs mogelijk te maken. En wanneer je als school investeert in cultuuronderwijs, wordt dat altijd beloond. Zo doet OCW daar een bedrag bovenop, krijgen leerlingen & docenten een gratis CJP en kunnen scholen in een speciale voordeelshop trein- en tramkaartjes met korting kopen.

Daarnaast krijgen scholen de beschikking over het Cultuurkaart-dossier. Met deze tool wordt het eenvoudig om de voortgang van een leerling te monitoren. Het Cultuurkaart-dossier is een digitale mix van een portfolio, een dossier en een tijdlijn. In het dossier wordt de culturele ontwikkeling van de leerlingen opgeslagen aan de hand van vak- en klasoverstijgende culturele activiteiten. Allemaal om de docent te ontlasten, zodat die zich kan focussen op de inhoud.

Maar bovenal krijgen leerlingen met de Cultuurkaart het onderwijs dat ze verdienen: spannend, prikkelend en uitdagend. Cultuuronderwijs draagt bij aan de culturele en creatieve ontwikkeling van jongeren. Met de Cultuurkaart kan dat op allerlei manieren: een docent kan klassikaal op pad met een klas, maar een leerling kan ook zelf op ontdekkingstocht gaan.

Lees ook: Hoe je als school meedoet met de Cultuurkaart.